Het tuinmeubelseizoen breekt weer aan

De dagen worden langer. De warmte van de zon doet deugd op de huid. Stilaan wordt het tijd om de winterse stoof te doven en te genieten van de buitenlucht. We verlangen naar die prachtige lente- en zomerdagen. Zijn onze tuinmeubelen er ook klaar voor?

Moeten je tuinmeubelen of je loungesets vanonder het stof gehaald worden? Misschien moet je wel aan de slag met schuurborstel en zeep. Of is je tuinmeubilair aan vervanging toe? Het gepaste tuinmeubilair kiezen dat past bij jouw tuin is niet altijd even eenvoudig. Door de grote verscheidenheid aan materialen zijn er ontzettend veel mogelijkheden.

Tuinmeubilair kan gemaakt zijn uit aluminium, kunststof, teak, meranti, afzelia, wicker, bamboe, rotan, etc. Elk materiaal heeft voor- en nadelen. Belangrijk bij de keuze is toch dat je niet telkens bij de kleinste regenbui moet gaan sleuren met je tafel en je stoelen om ze te beschermen tegen de regen. Het is dus belangrijk dat je je tuinmeubilair gemakkelijk kan onderhouden en dat dit geen jaarlijks karwei wordt waar je tegen opziet. Als je je tuinmeubels goed onderhoudt, kan je er jarenlang heel veel plezier beleven. Tuinmeubelen uit teak bevatten bijvoorbeeld veel olie en zijn hierdoor bijzonder duurzaam. Dit meubilair zal door de weersinvloeden vergrijzen. Als je dat niet erg vindt, is het voldoende om je teaken meubilair regelmatig eens af te wassen met zeepsop. Heb je liever dat het teakhout niet vergrijst, dan kan je speciale olie gebruiken om het hout te behandelen. Wat je zeker nooit mag doen is de groenaanslag op je tuinmeubilair proberen verwijderen met een hogedrukreiniger. Wie groenaanslag op het meubilair wil voorkomen, kan gebruik maken van een beschermhoes of kan het tuinmeubilair tijdens de winter opbergen in een tuinhuis of in een garage.

De laatste jaren wordt het terras in de zomer meer en meer beschouwd als een extra woonruimte. Daarom opteren meer en meer mensen voor een luxueuze loungeset om te genieten van de buitenlucht. Het belang van het esthetische aspect van tuinmeubilair is hierdoor toegenomen. Nu is het nog wachten op het eerste barbecue weer om met een heerlijke cocktail in de hand optimaal te genieten van onze loungeset.