Hoe je dakterras sfeervol inrichten

lamellen-overkapping-goedkoop

Als je een dakterras hebt dan is dat een aanwinst, want deze kan je leuk inrichten en echt als een thuis laten voelen. Want niet alleen binnen is het belangrijk dat je huis als thuis aanvoelt, maar ook buitenshuis is een plek waar je tot rust kan komen na een lange dag op werk of gewoon om te ontspannen wanneer je maar wil. Je kunt deze plek sfeervol inrichten met bijvoorbeeld een aluminum lamellen overkapping zodat het echt jouw plek wordt en het ontspannen nog makkelijker zal worden.

Een hottub

Een hottub zorgt ervoor dat een dakterras een rustgevende sfeer krijgt. Een hottub is fijn als je thuis komt na een lange dag werken en je even tot rust wil komen. Water helpt hierbij omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat water je lichaam en stressniveau kalmeer. Ook staat het erg leuk op een dakterras en eventueel met een hottub overkapping staat het nog mooier. Je dakterras wordt dan echt onderdeel van je huis en gaat dan pas echt als thuis aanvoelen door een hottub overkapping te bouwen boven de hottub op je dakterras.

Muziek

Bij elk dakterras hoort natuurlijk ook sfeervolle muziek. Muziek maakt een omgeving of plek meteen heel anders en meteen ook sfeervoller. Je kunt allerlei verschillende soorten muziek opzetten, van pop, tot jazz en om een wat rustigere sfeer te creëren kun je klassieke muziek opzetten. Het ligt er maar net aan wat jij fijn vindt en als je gasten, vrienden of familie uitnodigt, wat zij leuk vinden en willen horen. Je kunt denken aan een radio of grote speaker. Deze kun je neerzetten in de lounge ruimte, of eventueel vlakbij de hottub voor een kalmerende sfeer.