Juweeltjes zoeken

interieur

interieur

Vind jij het ook zo leuk om op een rommelmarkt alle kraampjes af te gaan op zoek naar dat ene juweeltje wat anderen over het hoofd zien? Op zoek naar dat perfecte item wat nog ontbrak in jouw verzameling. Of dat geweldige schilderij dat precies aansluit op de inrichting van je woonkamer, waarmee je jouw huis nog meer tot een thuis kunt maken. Wat voor de een rommel is, is voor de ander juist weer leuk en nieuw. Geen wonder ook dat rommelmarkten al jarenlang bestaan en altijd druk bezocht worden. Zelfs met de komst van internet is het snuffelen naar pareltjes niet opgehouden. Denk maar aan de digitale rommelmarkten zoals marktplaats. De plek waar we massaal de spullen aanbieden die we zelf niet meer willen of niet meer nodig hebben. 

Voor ieder wat wils

Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, marktplaats heeft het! Tweedehands kleren voor de mama die het niet zo breed heeft. Een tweedehands auto voor de student die net zijn rijbewijs heeft gehaald. Een krabpaal voor de kat of juist een leuk speeltje voor de hond. Een TV-meubel met de perfecte afmetingen en precies de juiste kleur, zodat je eindelijk je woonkamer af kunt maken. Er is voor iedereen wat te vinden. De uitdaging is alleen dat je wel op zoek moet gaan. En dan niet zoals bij een markt waar je na zo’n 20 kraampjes klaar bent en daar één exemplaar hebt gevonden. Nee, op marktplaats vind je hetzelfde item vaak wel tien keer of meer. Allemaal in verschillende kleuren, van nieuw tot aan gebruikt en binnen een grote prijsrange. Het is dus niet alleen maar nodig om te vinden waar je naar op zoek bent, maar ook om de beste kwaliteit voor de laagste prijs te vinden. 

Vergis je niet in wat je betaalt

Toch is ook hier het geval: als het er uitziet alsof het te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Een foto kun je eenvoudig nemen vanuit die ene hoek dat je de krassen op het product niet kunt zien. Dat zie je pas als het bij jou thuis bezorgd wordt, en dan heb je al betaalt. Of je hebt net een uur in de auto gezeten om die industriele bartafel op te halen en dan blijkt hij toch heel erg beschadigd te zijn. Of het past gewoon niet in je auto of je aanhanger. Denk dus altijd goed na voordat je iets gaat kopen. Soms vallen de totaalkosten uiteindelijk duurder uit dan de prijs die bij de foto staat.