Lift in huis: wat zijn je opties?

Een lift in huis is ideaal voor iedereen die minder mobiel is geworden. Dit kan plotseling zijn gebeurd, maar het is ook mogelijk dat je na verloop van tijd minder mobiel bent geworden. Een lift in huis zorgt voor verlichting. Bovendien zijn er verschillende soorten liften die je in je woning kunt laten plaatsen. Deze liften maken het mogelijk om gebruik te blijven maken van je gehele huis. Ze maken ook de verzorging gemakkelijker. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende soorten liften in huis en door wie je deze liften kunt laten plaatsen. Dit bedrijf zorgt ervoor dat het leven van mensen met een fysieke beperking veel gemakkelijker wordt. Ook in jouw situatie is dat mogelijk.

De mogelijkheden op het gebied van een lift in huis

Er zijn meerdere varianten van een lift in huis waar je uit kunt kiezen:

  • Plafondlift
  • Huislift
  • Plateaulift
  • Traplift
  • Tillift

Een plafondlift wordt voornamelijk gebruikt in verzorgingshuizen, alhoewel het ook in woningen kan worden toegepast. Deze lift zorgt ervoor dat een verzorgende zich niet fysiek hoeft te belasten om een minder mobiel persoon van punt A naar punt B te verplaatsen. Dit type lift maakt gebruik van een railsysteem, waarbij meerdere bevestigingspunten een optie zijn. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van de plafondlift naar verschillende kamers en diverse locaties te kunnen worden verplaatst.

Een andere optie is een huislift. Dit is een goed alternatief voor de traplift. Bij een huislift kun je denken aan een lift zoals je die kent van openbare ruimtes, maar dan binnen je woning. Dit is een goede optie voor iedereen voor wie het lastiger is geworden om de trap te nemen. Je hebt de keuze uit een huislift met of zonder schacht, een geïntegreerde huislift of een zweeflift. Deze laatste variant is een soort traplift die ideaal is voor mensen met een rolstoel. Maar ook de andere soorten huisliften zijn goed te gebruiken door mensen met een rolstoel.

Daarnaast is de plateaulift een ander soort lift in huis die je kunt laten plaatsen. Er zijn verschillende varianten van de plateaulift, waaronder een trapplateaulift. Met deze lift in huis hoef je niet meer trap te lopen, wat ideaal is voor iedereen die moeilijk ter been is. Op het plateau kun je staand plaatsnemen. Ze zijn geschikt voor verschillende soorten trappen. Het is zowel toepasbaar in woningen als in openbare gebouwen. Flinke hoogtes kunnen overbrugd worden. Bovendien kan een plateaulift een flinke belasting aan, vaak tot meerdere honderden kilo’s. Voor een lift in huis, welk type je ook kiest, geldt sowieso dat ze op maat gemaakt kunnen worden. Zo passen ze precies bij jouw woning. Maatwerk is enorm belangrijk en gelukkig is dit mogelijk bij de specialist waarover we je hieronder meer vertellen.

lift in huis van een specialist

Een lift in huis kan uitkomst bieden voor iedereen die minder mobiel is geworden. Of dit nu te maken heeft met de leeftijd of een (tijdelijke) blessure, deze liften maken je leven een stuk gemakkelijker. Je gehele woning blijft bereikbaar, zelfs als je meerdere verdiepingen hebt. Dit maakt het mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen. Zo blijft je eigen woning toegankelijk voor je, ook als je gebruik maakt van een rolstoel. Liften in je woning laat je plaatsen door een ervaren specialist. Dit is een aanrader: <a href="http://www.domicare.nl”>www.domicare.nl. Bezoek vandaag nog de website van domicare en bekijk wat er allemaal mogelijk is.