Waar moet je opletten als je een huis gaat bezichtigen?

Een huis kopen is een grote stap voor veel mensen, volgens veel mensen wordt een verhuizing vaak onderschat. Het kopen van een woning begint bij een woning zoeken en bezichtigen. Het is daarom belangrijk om een bezichtiging goed voor te bereiden. Als je een bezichtiging goed voorbereid weet je waar je op moet letten en welke vragen je moet stellen en op deze manier kan je gemakkelijker de keuze maken of de woning iets voor jou is. Waar je op moet letten tijdens een bezichtiging vertellen we je in deze blog. Bekijk het aanbod van Anne Fem op de website 

Voorbereiden 

Tijdens een bezichtiging wil natuurlijk vooral gefocust zijn op de woning zelf. Het ook belangrijk om kijken naar dingen zoals waar de buurt waarin de woning zich bevindt. Het is handig om vooraf wat dingen uit te zoeken als de route hoe je naar de nieuwe woning moet komen zowel met de auto als het OV. Het is ook handig om alvast uit te zoeken je woning makkelijk  te bereiken is met het OV. Als je dit van te voren hebt uitgezocht heb je een idee of de woning makkelijk te bereiken is. Het is ook handig om voordat je een bezichtig heb om al een keertje door de buurt te wandelen of te rijden waar je straks misschien komt te wonen. Het is dan belangrijk om jezelf af te vragen of je jezelf hier al ziet wonen. Ook is het goed om alvast te bedenken wat jij belangrijk vindt aan een buurt. Je kunt aan burt zoveel eisen stellen als je zelf wilt maar wees wel realistisch. Dingen waar aan kunt denken bij het bedenken wat jij belangrijk vindt aan een buurt Wil jij graag een kindvriendelijke buurt of toch liever dicht bij het centrum. Bedenk ook denken die je absoluut niet wilt in een buurt zoals een spoorwegovergang of een drukke weg. 

Vragen stellen 

Niemand kent het huis beter als de vorige eigenaar, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk vraagt over de woning aan de eigenaar tijdens de bezichtiging. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk vragen te stellen tijdens de bezichtiging dit kunnen hele diverse vragen zijn. Als je vragen stelt schrijf de antwoorden mee op blaadje of in schrift. Het is dus belangrijk omdat pen en papier mee te nemen naar een bezichtiging.  Bedenk voordat je naar de bezichtiging gaat al een aantal vragen die je wilt stellen. Vragen die je zowel kunt stellen aan de eigenaar zijn vragen als: hoe lang staat de woning al te koop? of heb je zelf  al een nieuwe woning gevonden? Ook is het belangrijk om te letten op lichaamstaal en de reactie van de verkoper het is altijd belangrijk om je contactgegevens uit te wisselen. Als je dan thuis komt en je hebt nog een aantal vragen dan kun je altijd nog contact zoeken.  

kijk op www.annefemnvmmakelaardij.nl voor nog meer vragen die kunt stellen aan de verkoper. Ook kun je kijken op de website voor woningen in de omgeving van Amersfoort en voor een goede verkoopmakelaar of aankoopmakelaar.