Waar wordt een steigerbuis allemaal voor gebruikt?

Wanneer je een beetje bekend bent met de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in de bouw dan is de kans ontzettend groot dat je ook al wel eens gehoord zal hebben over de zogenaamde steigerbuis. Hiervoor geldt dat ze op verschillende manieren kan worden ingezet. In eerste instantie doet ze voornamelijk dienst als materiaal in een stelling waarbij ze wordt gecombineerd met steigerhout. Op deze manier ontstaat een kwalitatieve evenals stabiele stellage waar gebruik van kan worden gemaakt voor de bouw of verbouwing van een woning. Wil je graag meer over deze buizen te weten komen? Blijf dan vooral verder lezen.

Waar kan je steigerbuis allemaal voor gebruiken?

Laat ons beginnen bij het begin. Waar kan je steigerbuis in de praktijk nu namelijk allemaal voor gebruiken? Wel, dat kan gebeuren bij een uiteenlopend aantal verschillende toepassingen. In eerste instantie is het zoals in de inleiding al aangehaald zo dat je ze kan gebruiken voor het vervaardigen van een stelling voor het bouwen of verbouwen van een woning. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je ze kan gebruiken voor het realiseren van leuke meubelstukken voor in je woning die moeten beschikken over een industriële uitstraling. Ook daar leent vooral de zwarte steigerbuis zich in principe uitstekend voor. 

Wat maakt de keuze voor een gegalvaniseerde steigerbuis zo populair?

Wanneer je de verschillende mogelijkheden op vlak van het kopen van steigerbuis tegenover elkaar gaat afwegen zal je tot de vaststelling komen dat je zal kunnen rekenen op een aantal verschillende mogelijkheden. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen:

  • Gegalvaniseerde exemplaren;
  • Onbehandelde exemplaren;
  • Aluminium exemplaren;
  • Zwarte exemplaren;

In het merendeel van de gevallen zal je tot de vaststelling komen dat mensen zullen opteren voor het gebruik van een gegalvaniseerde steigerbuis. Dat is het gevolg van de verschillende voordelen waar je daarbij op kan rekenen. Denk hierbij concreet aan de volgende voordelen:

  1. Ze is aanzienlijk minder gevoelig voor corrosie;
  2. De buis heeft een fraaiere uitstraling;
  3. Er is sprake van elektrische eigenschappen zoals geleidbaarheid;

Als je van plan bent om steigerbuizen aan te schaffen voor het zelf maken van bijvoorbeeld industriële meubelstukken zal je tot de vaststelling komen dat het altijd de beste keuze is om te kiezen voor zwarte exemplaren. Deze staan immers bijzonder mooi in elk ruw interieur.

Zeker ook leuk voor de handige doe-het-zelver!

Er kan in de praktijk dus worden vastgesteld dat steigerbuis omwille van heel wat verschillende toepassingen kan worden gebruikt. In eerste instantie is het uiteraard zo dat ze nog altijd voornamelijk wordt toegepast in stellages of stellingen voor gebouwen.  Dat is eigenlijk stiekem ook het initiële doel waarom deze materialen op de markt zijn gebracht. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat ze zeker ook nog voor andere toepassingen in te zetten zijn. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om er mee aan de slag te gaan voor het maken van de meest uiteenlopende meubelstukken. Ook voor de handige doe-het-zelver zijn deze artikelen dus zeker het ontdekken waard!