Waarom kiezen voor een RVS toilet?

RVS toilet

RVS toilet, of: Roestvast staal toiletten worden steeds populairder. Mensen verwarren de term roestvast vaak met de term roestvrij. Het kan in theorie roesten, maar dat gaat een stuk lastiger dan elk ander soort staal. Naast dat het minder snel roest is een RVS toilet vaak ook steviger dan andere toiletten. Ook kan het ook een moderne uitstraling hebben. 

Hoe werkt RVS

Een RVS toilet is gemaakt van roestvast staal. Vaak verward met roestvrij staal. Roestvrij staal is de verkeerde term omdat elk soort staal dat nog geen roest heeft, vrij is van roest. Dus dat kan al roestvrij staal genoemd worden. Een RVS toilet is dus gemaakt van roestvast staal, maar hoe werkt roestvast staal? Roestvast staal heeft een speciale laag(een oxide laag). Die laag stopt het oxidatieproces en daarmee stopt het ook het roesten. Als de laag beschadigd wordt door middel van een kras of een andere vorm van beschadiging, herstelt de laag zichzelf met tijd weer. Dit zorgt ervoor dat, zelfs na beschadiging, het RVS toilet zonder roest blijft.

Moderne uitstraling

Een huis met een moderne uitstraling wordt steeds populairder. Daarbij hoort een moderne badkamer. Roestvaste meubilair wordt steeds populairder om een moderne uitstraling te krijgen in het huis. Je komt het al tegen bij de gootsteen, kraan en alle kleinere onderdelen die bij een badkamer behoren zoals de wc-borstel en de toiletpapierhouder. Een RVS toilet is perfect voor het verder bereiken van die uitstraling. Ze zijn op te hangen of je kan ze laten staan. Net wat het beste is voor jouw badkamer. Ze zijn klein en compact dus ze nemen ook niet veel ruimte in. 

RVS toilet in openbare toiletten

Een RVS toilet kan ook handig zijn in openbare toiletten. Zoals eerder benoemd is, roesten ze niet snel. Dit zorgt ervoor dat ze er lang mooi uit blijven zien en meer mensen willen blijven gebruiken. Het geeft een moderne uitstraling dus het zal ook niet snel lelijk worden om er een te hebben staan. Daarnaast zitten ze ook stevig vast dus kunnen mensen ze niet meenemen, ze gaan ook niet zo snel los dus en blijven langer stabiel. Ze kunnen ook best goed tegen een stootje dus als iemand er met veel kracht tegenaan komt om een of andere reden dan gaat hij niet kapot, zoals wel zou gebeuren met toiletten van een ander materiaal.

Meer voordelen van een RVS toilet 

Roestvast staal is ook heel duurzaam. Het komt natuurlijk niet voor, maar als het eenmaal gemaakt is dan is het ook heel sterk. Het kan zelfs eeuwen meegaan als je het goed gebruikt. Een probleem wat bij andere toiletten voorkomt is dat ze makkelijk kapot gaan, deze toiletten hebben dat probleem niet. Ze kunnen lang mee en gaan moeilijk kapot. RVS is ook 100% recyclebaar. Dus stel het RVS toilet moet weg, kan het helemaal gerecycled worden. Ook zijn ze heel makkelijk schoon te maken. Er zijn vrij weinig hoekjes waar bacteriën zich kunnen verstoppen dus je hebt het makkelijk helemaal schoon!