Waarom plinten zo belangrijk zijn voor je interieur

Plinten – Mooieplinten zijn niet weg te denken uit het interieur en vormen een mooie basis. Naast dat plinten er mooi moeten uitzien hebben ze ook belangrijke functies. Een van die functies is namelijk het beschermen van je muur tegen beschadigingen. Daarnaast is een belangrijke functie het netjes afwerken van de vloer en de wand. Plinten aanschaffen doe je dan ook niet zomaar en je zou er goed over moeten nadenken. De juiste plint kiezen is van groot belang en zo kun je er het maximale uithalen.

Houd met plinten rekening met de woonstijl

Vooropstellen is dat er legio aanbod is als het op plinten aankomt. Zo heb je traditionele landelijke plinten, sierlijke en romantische plinten en strakke en moderne plinten. Heb je een modern interieur maak dan de keuze voor een gladde plint die rust en luxe uitstraalt. Houd je juist van klassiek en authentiek ga dan voor een sierlijke kraalplint. Hierbij past ook een aanwezige monumentenplint uitstekend. Je merkt het al, voor iedere woonstijl is wel een geschikt plint te vinden. Een plint versterkt het uiterlijk van je interieur en doet het accentueren. 

De hoogte van de plint is essentieel

Naast dat je goed moet overwegen wel model plint je neemt is het ook van essentieel belang om de hoogte te bepalen van de plint. De hoogte is namelijk mede bepalend voor de sfeer van je interieur. Je ziet dat de afgelopen jaren hoge plinten erg trendy en hip zijn. Dat komt omdat een hoge plint namelijk de aandacht trekt van je interieur. Daarnaast zorgen ze voor een stoere uitstraling. Besluit je een wat hogere plint aan te schaffen dat is het ook goed om te kijken naar de hoogte van je plafond en hoe groot je ruimte is. De regel geldt hoe hoger de ruimte is, hoe hoger de plint mag zijn. Je zorgt hierdoor dat de verhoudingen in evenwicht blijven.

Welke kleur kies voor je je plint?

Er zijn veel verschillende modellen te vinden in de winkel en in webshops, uiteraard is ook de kleur van belang. De keuze hierin is eindeloos. Zo vind je plinten die gelakt zijn in alle mogelijke kleuren. De trend bij kleuren is tegenwoordig wit. Een witte plint geeft een tijdloos en strak gevoel. Heb je witte kozijnen en witte deuren dan past een witte plint daar uitstekend bij. Het lijstwerk loopt dan namelijk heel mooi in elkaar over. Vind je wit maar wat saai overweeg dan een plint aan te schaffen in de kleur van je muur. Daardoor oogt je ruimte een stuk groter en vormt het meer als een geheel.

Hoe zorg je dat je een juiste keuze voor een plint maakt?

Je hebt vast een idee welke plint bij jouw interieur past. Maar je wilt natuurlijk wel zeker weten of de keuze die je maakt de juiste is. Het is daarom aan te raden om eerst altijd naar een winkel te gaan en een plint in het echt te zien. Gelukkig zijn er veel showrooms die veel modellen op voorraad hebben en die je kunt testen. Zo kun je ze rustig bekijken en uittesten. Als je vragen hebt over bijvoorbeeld het plaatsen kan je die gelijk stellen aan de specialist. Koop dan ook niet te snel een plint via internet als je zeker van je zaak wilt zijn. Doe gedegen onderzoek, zodat je

er later geen spijt van krijgt. Zo kan je jarenlang genieten van je perfecte plint.