Welke soorten handgreep zijn er?

Ben jij op zoek naar een nieuwe handgreep voor je deur? Het kan een hels karwei zijn om eentje te vinden die bij je past. Er is immers veel keuze. Maar welke soorten handgrepen zijn er eigenlijk te vinden op plekken als Mooi Deurbeslag? In deze blog kom je erachter wat de variaties zijn waaruit je kunt kiezen. Zo weet je straks beter welk type handgreep je in huis wilt halen en weet je zeker dat je juiste keuze hebt gemaakt op dit vlak.

Ook een knop is een handgreep

Ten eerste is het goed om te weten dat deurknoppen ook behoren tot handgrepen. Op het eerste gezicht verwacht je dit waarschijnlijk niet doordat een deurknop een totaal andere vorm heeft dan de meeste handgrepen. Desondanks is dit nog steeds een type deurbeslag waarmee je een deur open of dicht kunt doen. Je vindt alleen geen handgrepen van dit type wanneer je een lade hebt. Voor de rest kun je een deurknop zeker tot de handgrepen rekenen.

Een deurklink van chroom

Ook zijn er handgrepen die van chroom gemaakt zijn. Chroom is een type metaal dat bekend staat om bepaalde kwaliteiten. Zo heeft chroom altijd een bepaalde glans en is het haast nooit dof. Voor vele mensen is dit aantrekkelijk als handgreep. Je hoeft het immers haast niet op te poetsen. Verder dient het chroom als beschermlaag over een andere metaal, waardoor roest minder snel plaatsvindt. Ook dit is een extra voordeel van handgrepen die van dit materiaal zijn gemaakt.

Edelstalen handgrepen

Een ander soort handgreep is eentje van edelstaal. Edelstaal is in feite een type roestvrij staal dat van uiterst hoge kwaliteit is. Dit type deurbeslag heeft een redelijke glans, maar niet zoveel vergeleken met chroom. Daarnaast roesten deze handgrepen helemaal niet. Daardoor zijn ze voor de lange termijn een uitstekende keuze en zeker niet eentje om te onderschatten.

Gekleurde handgrepen

De vierde soort handgrepen waaruit je kunt kiezen, is een gekleurde handgreep. De naam geeft in feite al weg waar deze handgrepen bekend om staan. Dit type deurbeslag is namelijk gekleurd. Daardoor heb je vele sub soorten kleuren waaruit je kunt kiezen. Denk dan aan kleuren als donkergroen, grijs of donkerrood. Deze optie is met name handig als jij op zoek bent naar een specifieke kleur voor jouw handgrepen die feilloos bij de rest van het interieur passen. 

Een handgreep in het zwart

Tot slot zijn er ook handgrepen in het zwart. Technisch gezien is zwart geen kleur, maar een tint. Daardoor wordt dit type handgreep niet tot de gekleurde handgrepen gerekend. Hetzelfde geldt voor witte handgrepen. Het handige aan zwarte handgrepen is dat ze een statement maken vergeleken met andere handgrepen doordat ze zwart zijn. Daardoor vallen ze meer op. Tevens helpt het mee dat met dit type handgreep je minder snel dingen als vuil, stof of vingerafdrukken ziet. Daardoor is deze soort deurbeslag mateloos populair in woningen. Dit is dus zeker een optie om te overwegen.