3 Decoratietips voor thuis

Als je door luxe tijdschriften bladert, kun je denken dat het onmogelijk is om met een klein budget een perfect huis te realiseren. Dat is echter nauwelijks het geval. Interieurontwerpers kennen enkele ins en outs die je kunnen helpen elke ruimte te transformeren zonder de bank te verslaan. We kijken naar enkele van de meest effectieve decoratietips die elk jaar werken:

Verhoog de verlichting

Verlichting is het meest cruciale aspect van elke kamer. Zelfs als het meubilair, de vloer en de kunst goed zijn, merken gasten je harde werk nauwelijks op als de verlichting niet goed is. Met verlichting heb je twee hoofdtypes: natuurlijke verlichting en bron verlichting.

Bron verlichting heeft verschillende doelen. Ten eerste benadrukt het essentiële kenmerken van de kamer. Ten tweede stelt taakverlichting je in staat om belangrijke taken uit te voeren. Je keukenkasten kunnen bijvoorbeeld wel wat ultralange 5050 ledstrips gebruiken. Ze versterken niet alleen de schoonheid van de ruimte, maar ze vergroten ook de verlichting. Tot slot zorgt bron verlichting voor sfeer in de ruimte. Als je een ontspannende ruimte wilt, kun je werken met een warm licht dat een kamer gezellig maakt. Aan de andere kant, voor een thuiskantoor waar je alert moet zijn, zijn koelere temperaturen logischer.

Luister naar experts

We hebben het geluk in een wereld te leven waar informatie gemakkelijk toegankelijk is geworden. Van artikelen tot video’s tot podcasts tot boeken, je kunt bijna alles online vinden. Gebruik deze toegankelijkheid in je voordeel door te kijken naar wat professionals hebben gedaan. Haal producten van experts zoals een schapenvacht van top schapenvachten. Zodra je enkele producten hebt (gezien) die voor jouw huis kunnen werken, kan je verder gaan. Houd er rekening mee dat, hoewel de pro’s de sleutels hebben tot een perfect ontwerp, je uiteindelijke stijl de sfeer moet nabootsen.

Voeg wat kleur toe

Hier is een truc die veel mensen in de loop der jaren hebben gebruikt om hun huis er fris uit te laten zien – schilderen! Denk er over na. Ten eerste is schilderen niet duur. Zelfs als je een professional binnen laat komen en het werk voor je laat doen, is de kans groot dat je nauwelijks de kneep voelt. Als je meer geld wilt besparen, kan je het werk zelf doen. Het is leuk en een uitstekende manier om je doe-het-zelf-vaardigheden bij te werken. Ten tweede is een nieuwe verflaag misschien alles wat je nodig hebt om je ruimte te transformeren. Kleur kan veel doen voor een kamer. Het kan het gezelliger, helderder of elk ander gevoel in de ruimte maken.