5 misvattingen over vloerverwarming

thermometer

Vloerverwarming is een duurzaam en economisch verwarmingssysteem, maar er bestaan ​​veel misvattingen over hoe het werkt. We zijn hier om de mythen te ontkrachten en u te laten zien waarom dit systeem een ​​uitstekende optie voor u is.

Misvatting 1: Vloerverwarming is veel duurder dan radiatoren

Het is waar dat de prijs voor het installeren van vloerverwarming 30% duurder is dan traditionele radiatoren. Maar vloerverwarming is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt. Omdat het systeem energiezuiniger is en minder onderhoud vereist, zullen gebruikers merken dat hun energierekening en de totale systeemkosten veel lager zijn dan bij traditionele radiatoren.

Misvatting 2: Een huis met vloerverwarming wordt nooit warm

Hoewel het waar is dat vloerverwarming niet zoveel warmte produceert als een conventionele radiator, genereert het wel genoeg warmte om een ​​comfortabele omgeving te creëren. Het systeem verdeelt de warmte gelijkmatig over het gehele vloeroppervlak, zodat de kamertemperatuur kan oplopen tot 25°C. Huiseigenaren kunnen de thermostaat zelfs een paar graden lager zetten en er zeker van zijn dat ze geen warmte verliezen.

Misvatting 3: Vloerverwarming is technisch gezien elektrische verwarming

Elektrische vloerverwarming werkt natuurlijk op elektriciteit, maar het hydraulisch systeem werkt op warm water en centrale verwarming. Er is ook een mogelijkheid om een ​​vloerverwarmingssysteem aan te sluiten op een warmtepomp. Hoewel de warmtepomp een beetje elektriciteit nodig heeft, is hij ook afhankelijk van hernieuwbare energie. Omdat vloerverwarming op een constant lage temperatuur werkt, is het een ideale keuze om een ​​warmtepomp aan uw systeem toe te voegen.

Misvatting 4: Vloerverwarming wordt alleen in de vloer geïnstalleerd

Dit komt misschien als een verrassing, maar een vloerverwarming als hoofdverwarming hoeft niet persé in de vloer geplaatst te worden. U kunt vloerverwarming ook buiten de vloer installeren. Je kunt het ook in de muren of plafonds installeren om ruimtes nog sneller te verwarmen. Over het algemeen neemt vloerverwarming geen extra ruimte in beslag, waardoor je perfect de vloerverwarming in een bestaande woning kunt integreren.

Misvatting 5: vloerverwarming is ongezond

Vloerverwarming voorkomt de circulatie van stofdeeltjes die allergieën of ziekte kunnen veroorzaken. Huiseigenaren kunnen ook profiteren van de betere luchtvochtigheid en een gezondere omgeving zonder huisstofmijt en schimmel, wat vooral handig is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.