Alles over wandverlichting

led wandlampen voor buiten

Bij wandlampen denken we vaak aan sfeerverlichting, maar dit is niet altijd terecht. Wanlampen kunnen ook een goede basis vormen in een lichtplan en brengen vele voordelen met zich mee. Ze worden niet altijd toegepast voor binnen. Je kunt ook led wandlampen voor buiten gebruiken. In dit artikel vertellen we je alles over wandverlichting.

Voordelen van wandverlichting

Zie hieronder de verschillende voordelen die wandverlichting met zich mee brengt en waar je het goed voor kunt gebruiken.

– Als sfeerverlichting.

– Om een kunstwerk aan de muur uit te lichten.

– Ga alle donkere hoeken in de kamer tegen met een wandlamp.

– Gebruik led wandlampen voor buiten. Zorg dat de tuin mooi verlicht is.

– Als hoofdverlichting in de hal of badkamer.

– Het zorgt voor een warmere uitstraling en meer sfeer.

led wandlampen voor buiten

Wandlampen zijn mooi en functioneel

Je kunt ze overal voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie verlicht trap in de hal of als leuke sfeerverlichting voor in de badkamer. Naast dat er prachtige designs op de markt zijn, is het ook erg functioneel. Wanneer je bij de wasbak in de badkamer staat, dan is het fijn om het verlicht te hebben. Ook wanneer je aan het koken bent, dan is het fijn om het aanrecht verlicht te hebben.

Verschillende benodigdheden

Bij een wandlamp komen meerdere accessoires kijken die je nodig hebt om te lamp te kunnen laten werken. Jouw keuze is afhankelijk van jouw budget, wensen en smaak. Zie hieronder een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden.

– Denk aan snoeren en stekkers. Wil je het in de wand wegwerken of vind je het zicht op de kabel niet erg?

– De fitting. Wanneer je een lichtbron gaat aanschaffen, dan dien je er een te kiezen met de juiste fitting voor in de wandlamp.

– Hoeveel vermogen mag de lamp hebben?

– Wil je de ruimte ook kunnen dimmen? Denk dan aan de juiste schakelaar en aan de juiste lichtbron.