Balkonhek is een belangrijke veiligheidsvoorziening

Of u nu uw huis aan het bouwen of renoveren bent, balkonreling is een zeer belangrijke veiligheidsvoorziening. In de wereld van vandaag is het niet ongewoon om balkons of veranda’s aan huizen of kantoren te zien als decoratie of als veiligheidsmaatregel. Het is niet ongewoon om balkons met balustrades aan weerszijden van het balkon aan het huis of kantoor te zien. Het leuningsysteem op uw balkon kan leuningen of stalen leuningen zijn. Dit soort railingsystemen wordt meestal kettingschakel, kunststof, aluminium of hout genoemd.

Traditionele balustradesysteem

Het traditionele balustradesysteem in Franse stijl bestaat uit balusters van rechthoekige of vierkante vorm. Een probleem met de rechte rechthoekige balusters is dat ze los kunnen raken en een veiligheidsrisico kunnen vormen. Als een balkonhek losraakt, kan deze gemakkelijk vallen of zelfs iemand op hun pad hinderen. De grote ronde balusters van het systeem vormen dit probleem niet omdat ze zo groot zijn en met een paar schroeven op hun plaats kunnen worden gehouden. Als u uw eigen balustrade op uw balkon wilt installeren, vindt u het installatieproces misschien een beetje moeilijk en tijdrovend omdat de installatie bestaat uit het verwijderen van alle bestaande leuningen, het verwijderen van de leuningen en het toevoegen van de balusters aan de positie in het raamwerk van de balkonreling.

Het dekreling

Een stijl van balkonreling is het dekreling- of zijbalustradesysteem dat vaak wordt gebruikt in commerciële en residentiële eigendommen. Dit type balustrade bestaat uit vlakke panelen van hout die uitsteken vanaf de randen van het frame van de balkonhek. Er zijn meestal ongeveer vijf tot tien balusters die met dunne metalen spindels met de platte panelen zijn verbonden. Deze spindels bevinden zich tussen de rand van de balkonreling en de grond. Een andere populaire stijl van balkonhek is gemaakt van stalen balustrades.