Belangrijke informatie over railverlichting

De veelzijdigheid van railverlichting kan ook worden gebruikt in kantoor- en commerciële gebouwen, ruime kamers in moderne hotels, originele restaurants, cafés, minimalistische clubs en pubs. Spots op een baan zijn perfect voor de inrichting van schoonheids- en kapsalons, fotostudio’s, kunstgalerijen en winkels. Op deze plaatsen moeten lampen direct boven het bruikbare oppervlak worden geplaatst om de uitvoering van bepaalde activiteiten te vergemakkelijken. De functie van het aanpassen van de helling van de lichthoek is vooral handig bij het renoveren van het interieurontwerp. In dit geval is de noodzaak om de armaturen te vervangen overbodig, omdat je het gebruik van de besproken lichtscène eenvoudig kunt uitbreiden. prestige.

Eénfasig of driefasig?

We verdelen het railsysteem in twee basiscategorieën – éénfasig en driefasig. Het belangrijkste verschil is het aantal gelijktijdig geactiveerde lichtbronnen, die zich op de huidige railverlichting bevinden. In een enkelfasig systeem zal dezelfde schakelaar alle lampen op de kabel verlichten, terwijl het driefasige systeem onafhankelijkheid mogelijk maakt dankzij drie afzonderlijke circuits. Het systeem aangepast aan een dubbele schakelaar, door erop te klikken, worden alleen geselecteerde lampen binnen dezelfde rail ingeschakeld. Het kunnen bijvoorbeeld extreme of centrale koplampen zijn.

Welke accessoires moet ik kiezen?

Nadat je de meest gunstige faseoplossing hebt bepaald, is het tijd om de juiste rails te kiezen. De rails worden standaard rechtstreeks aan het plafond gemonteerd, maar door hun veelzijdige gebruik is het mogelijk ze op speciale, hangende lijnen, die je ook op onze website kunt vinden.

Om alles goed te laten werken, heb je ook een voedingselement, montagebeugels en railuiteinden nodig, ook wel pluggen genoemd. Bevestigingsmiddelen zijn vereist voor een complexer gaas. Er zijn twee soorten connectoren – intern en extern, die beschikbaar zijn in een flexibele of stijve versie. Onder hen zijn er klassieke connectoren die recht worden genoemd, evenals modellen die bedoeld zijn voor de constructie van onderbroken verlichtingslijnen – hoeken (L), drieweg (T) en vierweg (X) connectoren. Dankzij hen creëer je unieke sterrenbeelden die het karakter van de kamers benadrukken.

De selectie van armaturen is de laatste en noodzakelijke stap om het railsysteem te voltooien. In dit geval hangt het allemaal af van uw individuele behoeften. Met elektriciteitsleidingen kunt u niet alleen reflectoren monteren, maar ook hanglampen lokaliseren. Hangende modellen hoeven geen speciaal gemaakte producten voor rails te zijn. Met het gebruik van een speciale adapter zal de railverlichting functie worden vervuld door een groot deel van de algemeen beschikbare armaturen. Er moet echter worden opgemerkt dat ze niet allemaal. Om specifieke producten uit te sluiten is het de moeite waard om contact met ons op te nemen.