Borgmoeren om je bouten te borgen

Borgmoeren

Borgmoeren zijn ook wel bekend als zelfborgende zeskantmoeren. Rondom hebben ze zes vlakken, vandaar zeskant. Aan de bovenkant zit een nylon of kunststof ring. Dit is de binnenkraag van de borgmoer. Dit stuk van borgmoeren zorgt ervoor dat de bout niet los kan trillen. Het kunststof onderdeel komt op de bout wanneer je deze vastdraait. Met het vastdraaien of losdraaien loop je wel het risico dat je hem beschadigt. Een beschadigde borging verliest wrijving. En wrijving is juist belangrijk bij borgmoeren, want daardoor blijft deze vastzitten. 

Borgmoeren

Toepassingen van borgmoeren

Borgmoeren kunnen toegepast worden op verschillende manieren. Je kunt borgmoeren gebruiken als bevestiging, maar ook als borgingsproduct. Borgmoeren worden in combinatie met metrische bouten gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld zeskantbouten of slotbouten. Je vindt hier meer informatie over op deze website. Op de pagina van de link vind je een ruim assortiment aan borgmoeren. Je kunt kiezen voor RVS A2, RVS A4 of stalen borgmoeren. RVS A4 is goed bestand tegen chemisch agressieve omstandigheden. Deze borgmoeren kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het bouwen van zwembaden. De RVS A2 is iets minder corrosiebestendig dan de RVS A4, maar nog steeds ruim toepasbaar. 

Bestel kwaliteit bevestigingsmateriaal

De merken van bevestigingsexpert zijn van hoge kwaliteit, dus je kunt hier gerust je borgmoeren bestellen. Daarnaast zijn er ook andere bevestigingsmaterialen te vinden, evenals bijbehorende benodigdheden zoals gereedschap. Meestal worden bestellingen binnen een dag verzonden. Uitzonderingen hierop hebben voornamelijk te maken met de voorraad. Die vind je op de productpagina van het specifieke product dat je wil bestellen.