De belangrijkste keukentrends voor 2022

De keuken is één van de meest interessante plekken in een huis; Het is waar alle magie ontstaat. Niet alleen koken, maar ook socializen, quality time samen doorbrengen en herinneringen creëren; het is allemaal voorbestemd om in de keuken te gebeuren. 

In de afgelopen tijd hebben technologische vooruitgangen en sociale dynamiek de trends voor keukeninrichting al volledig veranderd. Laten we daarom eens kijken naar enkele van de huidige belangrijke keukentrends voor 2022:

Slimme keukens

Slimme keukens zijn new age, evolutionaire keukens. Bewegingsdetectie sensoren en one-touch-functies zijn enkele van de nieuwste technologische ontwikkelingen voor in de keuken. In 2022 zullen steeds meer slimme koelkasten worden gezien die u waarschuwen wanneer uw voedselvoorraad op raakt of voor voedsel dat ongeschikt is voor consumptie. 

Milieu

Aangezien we allemaal steeds milieubewuster worden, moet dat ook in onze keukeninrichting worden weerspiegeld. Zoveel planten als je in de woontrends ziet terugkomen, zoveel mogelijk kun je nu kamer- of hangplanten in je keuken terug laten komen. Het zorgt voor een natuurlijke luchtige sfeer en een gevoel van knus,- en gezelligheid tijdens het koken.

Speel met de kranen  

Als je hele keuken eenvoudig en gedempt is, kun je een element van karakter en glamour gemakkelijk toevoegen door een klein kleurdetail in de keuken aan te brengen. Doe dit bijvoorbeeld bij de kranen. Breng je innerlijke diva naar voren met een mat zwarte metalen kraan of een glanzende gouden afwerking en het zorgt voor een extra touch van sprankeling in de keuken. 

Kleuren in de keuken

Eindelijk is het tijd om de ​​kleurrijke keuken te verwelkomen. Eén van de meest populaire trends in 2021 zullen de kleurrijke keukenkasten zijn. Houdt de keukenmuren in gedempte kleuren of wit en speel daarnaast met leuke kleuren, prints of texturen voor de keukenkasten om een contrast en speelsheid te creëren. Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan glans,- en effen afwerkingen. Een mix van witte getextureerde tegels en massief koningsblauwen keukenkasten zijn misschien even wennen, maar het ziet er prachtig uit!

Benieuwd naar meer woontrends voor het aankomende jaar? Neem dan eens een kijkje op www.keukenloods.nl