De voordelen van kalkverf

Kalkverf is een mooie soort verf die allerlei voordelen heeft. Daar gaan we het in dit artikel dan ook uitgebreid over hebben. Om te beginnen is deze soort verf super goed te combineren met andere elementen uit je interieur. Zo staat het bijvoorbeeld super leuk bij een betonnen vloer, maar ook bij een laminaatvloer. Ga je dus laminaat of beton cire kopen? Dan is het zeker de moeite waard om ook eens naar een kalkverf te kijken. Verder is kalkverf ook goed te combineren met allerlei verschillende soorten meubels. Zolang je de kleuren goed op elkaar afstemt, wordt het al snel een super mooi geheel.

Het geeft je muur een mooi effect

Kalkverf geeft je muur een super mooi effect. Het creëert namelijk een soort wolkerig effect, dat voor een super mooie look zorgt. Het is rustig, maar tegelijkertijd totaal niet saai. Het is namelijk een stuk sfeervoller dan een saaie strak geverfde muur. Als je fan bent van een structuurtje/effect op je muur, dan is ook de betonlook verf een leuke optie. Deze geeft je muur namelijk een wat stoerdere look en zorgt voor een ‘vegen effect’. Echter is het wel zo dat kalkverf ook nog een ander groot voordeel heeft, dat we met je zullen gaan bespreken in de volgende alinea.

De verf is ademend en is in veel verschillende kleuren beschikbaar

Kalkverf is namelijk ook van een natuurlijk materiaal gemaakt. De verf is op waterbasis en dus heel milieuvriendelijk. Daarnaast is de verf ook erg ademend, wat prettig is voor jou. Dit zorgt er namelijk voor dat je muur minder snel gaat schimmelen. En dat wil je het liefste natuurlijk ook zoveel mogelijk voorkomen. Als je inmiddels geïnteresseerd bent geworden in kalkverf, is het handig om ook nog even over het volgende na te denken: Er zijn namelijk een heleboel verschillende kalkverf kleuren waaruit je kan kiezen. Het is dus slim om voordat je naar de winkel gaat even goed na te denken over welke kleur jij mooi vindt. Zo kan je in de winkel gericht op zoek gaan.