Dit is waarom je in 2022 kiest voor een infrarood verwarming!

infrarood verwarming in de badkamer

Infrarood verwarming klinkt voor sommige mensen als iets nieuws in de oren. Echter is deze vorm van verwarmen al enkele jaren zeer populair bij vele gezinnen en bedrijven. Het belangrijkste verschil tussen infrarood verwarming en bv. een radiator is de manier waarop de warmte zich afgeeft. Bij een radiator spreken we van een circulair proces terwijl een infrarood rechtstreeks warmtestralen afgeeft op personen en objecten.

Waarom een infrarood verwarming in de badkamer?

In alle plaatsen in huis is de badkamer wellicht dé ideale plaats om gebruik te maken van een infrarood verwarming. De voordelen sommen we dan ook graag voor je op:

Energiezuinig door de snelle opwarming

Door infrarood verwarming in de badkamer te plaatsen, kan u deze ruimte snel opwarmen. Dit komt door de gerichte stralen, zelfs als de deur even openstaat gaat er niet meteen warmte verloren zoals bij bv. een radiator. Dit maakt het dan ook ideaal voor een ruimte als de badkamer, waar niet constant verwarmd moeten worden maar enkel wanneer je gebruik wilt maken van deze ruimte.

infrarood verwarming in de badkamer

Door de directe stralen geniet je van een constante temperatuur

Omdat zoals eerder aangehaald, de infraroodverwarming geen gebruik maakt van een circulair proces. Ervaar je geen temperatuurverschillen in je badkamer.

Financieel een interessante keuze

Doordat elektriciteit goedkoper & duurzamer is dan gas, is deze keuze beter voor uw portemonnee en het milieu! Een win-win situatie dus.

Een gezonde manier van opwarmen

Een infrarood verwarming in de badkamer is een ideale opwarming voor mensen met allergieën. Ondermeer omdat het de verplaatsing van stof en huismijt voorkomt. Dit komt omdat bij deze opwarming geen luchtverplaatsing ontstaat.

Een modern en onherkenbare verwarmingsbron

Doordat een infraroodverwarming een totaal andere look opteert dan een radiator. Past deze verwarming in de look & feel van bv. uw badkamer.

Kortom, met een infraroodverwarming kan je alleen maar winnen! Zeker in een badkamer is de infrarood verwarming dé beste manier op je ruimte te verwarmen.