Drie soorten Taxus voor elk soort tuin

Taxus

Een haagplant kiezen is tegenwoordig een flinke opgave. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er gewoon zoveel verschillende keuzes zijn. Een Taxus heb je alleen al in tientallen soorten. Benieuwd of de Taxus bij jou past? Hieronder ontdek je meer over de drie meest verkochte soorten in Nederland:

  • De Taxus Baccata
  • De Taxus Baccata David
  • De Taxus Media Hicksii en Media Hillii

De Taxus Baccata

Deze plant noemen we ook wel de Engelse Taxus of Europese Taxus. Het is de meest populaire en meest voorkomende soort in ons land. Deze altijd groene plant heeft een klassieke en luxe uitstraling en kan koude winters aan. Ondanks dat de Taxus baccata langzaam groeit, wordt deze plant vaak gebruikt voor het creëren van een mooie haag of als een op zichzelf staande plant.

De Taxus Baccata David

Dit is een echt langzaam groeiende Taxus. Hij heeft dichte, rechtopstaande bladeren die een compacte kolom vormen in de plant. Hij kan daardoor ook goed als alleenstaande plant gebruikt worden want deze versie is niet alleen prachtig maar ook zeer sterk en tolerant. De plant past zich aan de omgeving aan en is dan ook goed geschikt als haag of funderingsplant. 

Taxus

De Taxus Media Hicksii en Media Hillii

Dit zijn eigenlijk twee soorten van dezelfde plant maar ze lijken veel op zichzelf. De Hicksii is echter vrouwelijk en de Hillii mannelijk. Dat betekent dat de tweede soort geen bessen produceert. Dat ziet er wellicht minder leuk uit maar je hebt dan ook geen dieren in je tuin. Vind je dat juist wel belangrijk dan moet je kiezen voor de Hicksii. Qua uiterlijk lijken ze veel op de Europese Taxus.