Een gietvloer zelf aanleggen is niet lastig

gietvloer kopen

Een gietvloer kopen om zelf aan te leggen is niet lastig. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je ondergrond goed voorbereid is. Als je op een houten vloer werkt, moet je ervoor zorgen dat deze egaal, stevig en droog is. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de vloer goed geventileerd is, zodat de verf of lijm die je gaat gebruiken goed kan drogen. Vervolgens is het tijd om de vloer af te plakken. Zorg ervoor dat je randen en hoeken goed afplakt, zodat je niet per ongeluk verf of lijm op de muren of meubels krijgt.

gietvloer kopen

Werk in simpele stappen 

Vervolgens is het tijd om de vloer af te plakken. Zorg ervoor dat je randen en hoeken goed afplakt, zodat je niet per ongeluk verf of lijm op de muren of meubels krijgt. Volg de aanwijzingen op de verpakking van het product dat je gebruikt en zorg ervoor dat je de vloer goed dekt. Laat de vloer vervolgens goed drogen voordat je verder gaat. Als je vloer droog is, is het tijd om de gietvloer aan te brengen. Volg de aanwijzingen op de verpakking van het product dat je gebruikt en zorg ervoor dat je de vloer goed dekt. Laat de vloer vervolgens goed drogen

Genieten van je nieuwe vloer

Het is heel belangrijk om de juiste vloer te kiezen, want je wilt natuurlijk wel dat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Kies bijvoorbeeld voor een vloer die makkelijk te onderhouden is. Als je kiest voor een houten vloer, moet je wel bedenken dat je deze regelmatig moet oliën of lakken. Een tegelvloer is makkelijk te onderhouden en ook nog eens erg hygiënisch. Een vloerbedekking is ook makkelijk te onderhouden, maar je moet wel bedenken dat je deze af en toe moet stofzuigen of dweilen. Als je eenmaal de juiste vloer hebt uitgekozen, is het tijd om te gaan genieten.