Een nieuwe badkamer, welke radiator past bij mij?
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe badkamer, dan komt er ook al gauw de keuze voor een nieuwe radiator om de hoek kijken. Je wilt natuurlijk iets wat echt bij jou past, en wat jij mooi vind, maar, het moet ook nog eens praktisch zijn. In dit artikel geven we je informatie over de badkamer radiator.
Je hebt natuurlijk verschillende soorten radiatoren, je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een design radiator, maar ook uit handdoek-, elektrische-, paneel en plintradiatoren. Elke radiator heeft zowel voor- als nadelen. De keuze die door mensen vaak wordt gemaakt is een handdoek radiator. Deze kent vrijwel iedereen, hij hangt dus ook bij veel huishoudens, het is een radiator die veel op een rekje lijkt waar je dus ook makkelijk je handdoek aan kunt ophangen. En vanzelfsprekend zorgt deze radiator ook voor het opwarmen van de badkamer.
Een design radiator is vooral een goede optie voor de mensen die liever een luxere uitstraling geven aan de badkamer. Dit type badkamer radiator heeft echt een fraai ontwerp, en het draagt echt bij aan een mooie uitstraling van de badkamer. Hij is niet alleen praktisch, maar dus ook nog eens erg stijlvol.
Vroeger kon men enkel kiezen uit de zogeheten traditionele verwarming, echter, vandaag de dag heb je de keuze uit ontelbaar veel kleuren en designs. En daar kun je dan ook optimaal gebruik van maken voor het samenstellen van jouw ideale badkamer. Hedendaags hebben de radiatoren in de badkamer 2 functies, een praktische, en een esthetische. Zeker wanneer je de keuze maakt voor een designradiator. Je hebt de keuze uit oneindig veel kleuren, van het simpele zwart en wit, tot geel, groen, rood en paars. Het fijne hieraan is natuurlijk dat je alles kunt samenstellen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.Wanneer je een badkamer radiator kiest, dan is het aantal wattage ook zeker wel van belang. Het aantal wattage is afhankelijk van de mate waarin de ruimte goed geïsoleerd is, en de grootte van de ruimte. Over het algemeen is het zo dat een badkamer een stuk minder goed geïsoleerd is dan bijvoorbeeld de woonkamer. Hierdoor heb je een radiator nodig met een veel hogere wattage, omdat de warmte die je opwekt met je radiator niet goed wordt vastgehouden door de relatief slechte isolatie, en dus heb je meer stroom nodig om de badkamer goed warm te kunnen houden. De benodigde wattage berekenen is echter niet heel lastig, bereken de inhoud van de badkamer (in kubieke meter), dus lengte*breedte*hoogte. Vermenigvuldig het aantal kubieke meters met 93, dit is het aantal benodigde Watt per kubieke meter om de badkamer te verwarmen met een temperatuur van 24℃