Eenvoudig te bewerken vloer

eiken vloeren

Omdat de eiken vloeren eenvoudig te bewerken zijn, en in veel verschillende varianten verkrijgbaar is wordt de vloer erg veel gebruikt. Eiken is een harde houtsoort die erg taai is, maar daardoor heb je direct een erg duurzame vloer. Als massief eiken vloer of als parket vloer is de houtsoort uitermate geschikt, eiken is al heel oud en vroeger werd de houtsoort al gebruikt om vloeren mee te leggen. Tegenwoordig is het nog steeds een erg gewilde houtsoort, voor zowel moderne interieurs als klassieke. De belangrijkste eigenschap van eiken is de warme uitstraling.

Extra bewerkingen

Het voordeel van eiken vloeren is dat je verschillende bewerkingen aan de vloer kunt doen, waardoor deze een andere uitstraling krijgen. Verouderd eiken en gerookt eiken, zin wel de meest voorkomende bewerkingen. Door deze bewerkingen heeft je vloer de uitstraling alsof deze al een hele tijd in je woning ligt, populair bij klassieke interieurs. Maar bij moderne interieurs kan dit ook erg mooi staan om te breken, eiken is ook perfect om te borstelen zodat de nerven van het hout goed zichtbaar worden. Wil een houten vloer die eruit ziet alsof deze net uit het bos komt, dan is fijnbezaagd eiken de perfecte bewerking voor he vloer.

Goed om te bewerken

Eiken vloeren zijn ideaal om zowel met de hand als machinaal te bewerken, omdat je te maken hebt met een harde houtsoort is het aan te raden om voor te boren wanneer je moet schroeven. Bij het gebruik van bevestigingsmaterialen is het belangrijk om te werken met roestvrijstaal, de kans is anders aanwezig dat je verkleuringen in het hout krijgt door het ijzer wat is gebruikt. Heb je gebogen delen nodig dan kun je dit ook met eiken goed doen, ook met afwerken is het een goede houtsoort en kun je het eenvoudig glad krijgen.