Hoe koop je de juiste wasmachine?

 

Beste koop wasmachineBen je op zoek naar een nieuwe wasmachine maar weet je niet zo goed welke je het beste kunt kopen? Lees de volgende tips eens door. Als je hier rekening mee houdt wordt een wasmachine kopen kinderspel en kies je zeker de juiste die bij jouw huishouden past.

Kijk naar de trommelgrootte

Het belangrijkste bij de aankoop van een wasmachine is dat je kijkt naar hoe groot de trommel is. Tegenwoordig zijn wasmachines met trommels van 8 of 9 kilo geen uitzondering meer. Kijk goed naar de samenstelling van je gezin, dus met hoeveel personen je bent maar ook hoeveel was je hebt en hoe vaak de wasmachine draait per week of misschien wel per dag. Als je een groot gezin hebt is het zeker zinvol een grotere trommel aan te schaffen omdat er dan simpelweg meer in kan maar voor minder mensen is dat niet echt nodig.

Kijk naar het energieverbruik

Niet alle machines zijn even zuinig maar de meeste zijn voorzien van energiebesparende programma’s. Houd er wel rekening mee dat je deze dan ook echt gebruikt want anders heeft het weinig nut een dergelijke machine aan te schaffen. Energiebesparende programma’s duren vaak wel langer. Wassen op lagere temperaturen bespaart ook energie maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je was goed schoon wordt. Ook al gebruik je dan meer energie, regelmatig op een hogere temperatuur wassen wordt aangeraden omdat je machine anders helemaal aankoekt door het wasmiddel en het vuil.

wasmachine

Kijk naar het toerental

Kijk ook hoeveel toeren een wasmachine kan draaien. Een wasmachine die 1600 toeren kan draaien zal drogere was opleveren dan eentje die 1400 toeren draait. Als je veelvuldig was buiten droogt is het niet nodig zo hard te laten centrifugeren omdat de was toch wel droog wordt. Gebruik je nadat het gewassen is een droger om het wasgoed droog te krijgen? Dan is een wasmachine die op een hoger toerental kan draaien wel geschikt. In dat geval komt de was er minder nat uit en hoef je de droger, die meer stroom verbruikt dan de wasmachine, minder lang aan te zetten voor een goed resultaat.

Bekijk de testresultaten

Wasmachines worden vaak getest. Hierbij wordt onder andere gekeken naar eigenschappen zoals energieverbruik, speciale programma’s, trommelgrootte en speciale kenmerken. Ook wordt gekeken of de prijs en de kwaliteit met elkaar in verhouding staan. Als je niet goed weet welke machine te kiezen bekijk dan eerst eens de testresultaten. Op basis daarvan kun je dan een wasmachine kiezen die jou het meeste aanstaat en die het beste bij jouw situatie thuis past. Dit hoeft zeker niet de duurste te zijn die er te koop is want dit is echt niet altijd de beste. Als er veel programma’s op zitten die je toch nooit gebruikt is het zonde daar extra geld aan te besteden. Een wasmachine koop je in de winkel maar online behoort zeker ook tot de mogelijkheden.