Je haag mooi in vorm

heggenschaar

Heb je een heg in de tuin dan is dit vaak de eerste indruk, veel staat de heg aan de voorkant van een woning en wordt het eerste gezien. Het niet is niet gek dat je deze netjes wilt hebben, door je heg te onderhouden met een heggenschaar is deze altijd netjes en in de gewenste vorm. Door het enorme aanbod van heggenscharen bij toolnation.nl weet je misschien niet goed wat voor je nodig hebt. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een schaar.

heggenschaar

Handzaam model

Wanneer je een handzaam model nodig hebt van een heggenschaar, is een elektrisch model een goede keus. Wel is het zaak goed op te letten op het toerental, hoe langer het snijblad is hoe eenvoudiger je hoge heggen weer netjes maakt. Is je heg laag en niet diep dan voldoet een schaar met een korter snijblad. Moet je lange afstanden snoeien dan is een lang mes ook fijner, op deze manier is het eenvoudiger om recht te snoeien met de schaar.

Figuur in je heg

Je hebt het vast wel eens ergens gezien, een leuke heg in de vorm van een dier of mooie figuren in een langere heg. Met een schaar die voorzien is van een lang snijblad, is het moeilijk om figuren of vormen in je heg te snoeien. Met kort snijblad ben je veel wendbaarder, hierdoor is het mogelijk om figuren en leuke vormen in de heg te maken. De scharen zijn ook verkrijgbaar op een accu, op zich perfect alleen moet je wel rekening ermee houden dat je een tweede accu nodig hebt. Voor een grote heg is een benzine model geschikt, deze maakt alleen wat meer geluid.