Keuken goedkoop en nog goed ook

Het is bijna zonde van je geld. Meer dan 20.000 of zelfs 30.000 euro in een nieuwe keuken steken. En het zijn net auto’s, meteen nadat je je opstelling voor elkaar hebt, gaat de waarde al naar beneden. Maar om een keuken goedkoop te kopen, is dat niet water naar de zee dragen? Dat je al na een week klemmende laden hebt, een sputterende kraan, de magnetron die geen boe of bah meer zegt en knellende frontjes? Nee, want een goedkope keuken betekent tegenwoordig geen foute keuken. Er is door de makers gewoon goed nagedacht over materialen en apparatuur. Ze hebben die besparend tot een inbouwkeuken te gesmeed. Natuurlijk krijg je voor 2.000 euro geen marmeren blad dat ‘los’ ook al voor die prijs weg moet gaan. Maar er zijn best keukens met stenen werkbladen te koop voor niet veel meer dan 3.000 euro. 

Keuken goedkoop te pakken krijgen

Dat doe je online. Je gaat in elk geval niet naar een luxe showroom waar de koffie wacht en de adviseur je in het leer laat nestelen. Dure keukenboeren vertalen je keukenwensen altijd in geld. Ga zelf online op pad en zoek naar ‘keuken goedkoop’. Voor je het weet zie je prachtige designs voorbijkomen. En goed gevulde keukens in allerlei opstellingsmogelijkheden:

  •  Rechte keuken;
  •  Hoekkeuken;
  • Eiland keuken;
  •  U-keuken;
  •  Keuken met kastenwand.

Niks mis met een budgetkeuken

Met een goedkope keuken kun je snel tien keer zo weinig uitgeven als bij een dure keuken. Wat daaraan duur is, is vooral het merk. Voor een A-merk betaal je veel. Natuurlijk hebben dure keukens veel extra’s en vaak ook kwaliteitsapparatuur. Maar wil je daar meer dan 30.000 euro voor betalen? Een betaalbare keuken is echt een goede optie en zo’n keuken hoeft beslist niet eenvoudig uitgevoerd te zijn. Het zijn namelijk geen bouwmarkt keukens. Dat is de absolute basic en minder geschikt voor open keukens in doorzonkamers. Want een keuken gebruik je, maar je kijkt er ook vaak tegenaan.

Het budget is voor meer dan alleen de bestelde keuken

Voor je nu enthousiast bestelt omdat je een voordelige maar toch goed bij je interieurstijl passende keuken hebt opgesnord op het internet, even op de rem… Wellicht heb je al gezien dat die keuken mooi op je budget is afgestemd. Alleen is een keuken meer dan een opstelling van kastjes, een werkblad en een serie apparaten. Zo’n keuken moet worden gemonteerd, leidingwerk moet aangepast en de elektricien heeft er ook werk aan. En eigenlijk had je er ook nog één handig apparaat aan willen toevoegen. 

Ken alle prijzen voor je een keuken goedkoop aanschaft

Al deze kosten drukken natuurlijk ook op het budget. Dus je kunt niet honderd procent van je geld uitgeven aan een inbouwkeuken en verwachten dat die daarna vanzelf in je keukenruimte tegen bestaande leidingen aanvliegt en zichzelf uit elkaar vouwt. Vraag offertes bij degenen die je helpen de keuken goedkoop, indien mogelijk, te monteren en te installeren. Trek die offertes af van je budget en pas dan heb je de prijs die je voor je keuken kunt betalen. En mocht je zo’n aardige stoomoven er toch bij willen, dan moet ook die prijs eerst van het budget nog af.