Led vs. de wereld: de essentiële verschillen tussen led lampen en traditionele lampen 

Licht maakt meer uit dan je denkt. Het verschil tussen een led TL lamp en een ouderwetse gloeilamp zit niet alleen in de techniek, maar raakt ook je portemonnee. Led lampen schakelen direct in op volle sterkte, terwijl traditionele lampen vaak even nodig hebben om op te warmen. Daarnaast gaan led lampen veel langer mee. Denk hierbij aan duizenden uren meer licht zonder dat je ze hoeft te vervangen. Energieverbruik speelt een grote rol in deze vergelijking; leds zijn veel zuiniger en dat zie je terug in lagere energierekeningen. H 

De verschillen tussen traditionele lampen en led lampen 

Lichtbronnen zoals we die kennen, zijn in de loop der tijd flink veranderd. Traditionele lampen gebruiken een draad die opgloeit en licht geeft, wat veel warmte en energie kost. Led lampen gebruiken een heel andere aanpak. Ze zetten stroom direct om in licht zonder veel energie te verspillen aan warmte. Dit maakt ze niet alleen energiezuiniger maar ook veiliger omdat ze veel minder heet worden. Het kleurenspectrum van led verlichting kan aangepast worden. Dit geeft je de vrijheid om de sfeer in een kamer met een druk op de knop te veranderen. Traditionele lampen zijn vaak beperkt tot één kleur licht.  

Minder energie, minder fossiele brandstoffen 

Duurzaamheid is een sleutelwoord als het gaat om led verlichting. Minder energie verbruiken betekent dat er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om je huis of kantoor te verlichten. Dit draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Traditionele lampen kunnen schadelijke stoffen bevatten zoals kwik, wat een probleem is bij het weggooien ervan. Leds zijn hier vrij van en zijn daarom makkelijker en veiliger te recyclen. De productie van led lampen is in de loop der jaren ook duurzamer geworden. Innovaties zorgen ervoor dat er minder grondstoffen nodig zijn en dat de productieprocessen minder milieu-impact hebben. Het langere leven van leds betekent ook dat er minder productie nodig is over de levensduur van een lamp. Kijk op de website outledtl.nl voor meer informatie.