Maak een einde aan ongedierte in huis

Er is niets lekkerder dan in de zomer heerlijk genieten van het mooie weer in de tuin of op het balkon. Wanneer we dit doen hebben we vaak alle ramen en deuren open staan om het huis zo koel mogelijk te houden. Vaak hebben we hier in de avond nog weleens spijt van, omdat we er dan achter komen dat we de hele dag met de deuren open tal van ongedierte als muggen en vliegen hebben binnengelaten. Deze vliegen en muggen zijn nu als het ware opgesloten en komen ’s avonds op al het licht in huis af en houden ons meer dan eens uit onze slaap door het gezoem en de jeuk van het steken. Om hier een einde aan te maken kun je tegenwoordig kiezen voor een plissé hordeur die al het ongedierte buiten houdt.

Een Plissé hordeur heeft vele voordelen

Een plissé hordeur biedt de mogelijk om te ventileren zonder dat vliegen en muggen binnen kunnen komen. Vroeger werden ook weleens gordijn slingers gebruikt voor deze functie, maar deze werden vaak erg smerig en zijn lang niet zo effectief als een hordeur. Een hordeur is erg makkelijk schoon te houden en is door haar donkere kleur ook nog eens zonwerend, waardoor ook bij een gesloten deur, de hordeur helpt bij het minder snel opwarmen van de binnenruimtes. Het aluminium frame zorgt ervoor dat de deur erg licht en makkelijk te hanteren is.

Kwaliteitshordeuren 

De hordeuren van tegenwoordig zijn kwalitatief gezien beter als nooit tevoren en dit ligt vooral aan de goed kwaliteit van de hor zelf, die gemaakt is van fiber materiaal. De hor is elastisch en staat wanneer de deur gesloten is altijd strak gespannen. Omdat deze elastisch is, zal deze niet scheuren wanneer er iets tegen aankomt. Een fijne bijkomstigheid, is dat de hor gemaakt is van vuilafstotend materiaal, waardoor hier geen stof of ander vuil aan vast blijft zitten en de hor met een vochtige doek eenvoudig schoon te maken is.

Een hordeur op maat bestellen

Er zijn de laatste jaren steeds meer aanbieders van hordeuren bijgekomen en er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Op het internet vind je de meest grote bedrijven die vaak door het hele land werken. Het voordeel aan het werken met dit soort bedrijven, is dat dit de mogelijkheid biedt om hordeuren op maat te laten maken, waardoor je ook voor kozijnen met afwijkende maten een hordeur kan bestellen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan grote ramen, maar ook aan openslaande deuren naar de tuin, of een zogenaamde schuifpui.