Mooie hagen met leilindes

magnolia-grandiflora

Leilinde zijn bomen die in een bepaalde vorm worden geleid tijdens het groeien. De bomen worden meestal vlakbij elkaar geplant zodat ze een rij vormen die privacy biedt. Lindes hebben flexibele takken waardoor ook cirkels mogelijk zijn. Lindes zijn echter niet altijd groenblijvend en verliezen dus hun blad in het najaar. Het blad groeit terug in het voorjaar waarna er zelfs bloemen in kunnen komen. Lindes zijn door hun specifieke groei erg gewild. Er zijn veel verschillende soorten lindes, welke te herkennen zijn aan de vorm van het blad. Het blad van de linde is hartvormig en heeft een scheve bladvoet.

De biodiversiteit vergroten

Door een boom te planten in je tuin kun je de biodiversiteit vergroten. Op een boom komen namelijk allerlei insecten en dieren af. Voor vogels vormt je boom een nieuwe leefomgeving. Zo kunnen ze er in het voorjaar nesten in bouwen en hun jongen grootbrengen. In het najaar kunnen insecten de gevallen bladeren afbreken en zo weer voedingsstoffen in de bodem brengen. Mensen in een landelijke omgeving kunnen ook nog eens een eekhoorn tegenkomen in hun boom. In een stedelijke omgeving zie je eekhoorns minder, maar dat betekent niet dat je dan maar geen boom hoeft te planten natuurlijk.

Groenblijvende leibomen zijn extra sierlijk in de winter

Leibomen groenblijvend zijn eigenlijk hetzelfde als de leilinde, maar dan een andere soort. Deze soort leibomen blijft wel heel het jaar door groen, zodat je er altijd van kan genieten. Er zijn veel verschillende soorten die onder de verzamelnaam leibomen vallen. Elke soort heeft zijn unieke eigenschappen. Maar toch zijn het allemaal leibomen omdat ze goed in bepaalde vormen groeien. De meeste soorten krijgen in het voorjaar bloemen zodat ze extra sieren in die tijd. Maar omdat deze leibomen hun blad houden zijn ze altijd een mooi plaatje. Een keer per jaar snoei je de takken terug waarna ze weer verder kunnen groeien.