Naambord voor de voordeur; kies voor een persoonlijk exemplaar

Je koopt niet wekelijks of maandelijks een naambord voor de voordeur. Daarom is het des te leuker om dit keer voor een écht persoonlijk exemplaar te gaan. Als je kijkt naar eeuwen geleden, dan ligt daar de basis van het naambordje zoals we dat vandaag de dag kennen. Gebouwen werden aangeduid met naambordjes als herkenning voor routes. Tegenwoordig hebben we geen naambordjes daar meer voor, maar bewegwijzering. Toch zijn de naambordjes nog steeds overal zichtbaar, bij woonhuizen, kantoren en monumenten. Het is Nederland verplicht om in elk geval de cijfers van het perceel zichtbaar te hebben. Je kan in elk geval met een persoonlijk naambordje een warm en uitnodigend entree creëren voor je bezoekers. 

Wat zet je op een naambord voor de voordeur?
Wat je precies zet op je naambord voor de voordeur is heel persoonlijk. Het is in Nederland verplicht om een cijferaanduiding te hebben, maar verder heb je de vrije hand. Je kan dus je familienaam erop zetten, maar ook voornamen, huisdieren en tekst zoals ‘familie’ of ‘welkom’. Je hoeft je niet beperkt te voelen en kan echt een eigen en uniek exemplaar ontwerpen om bij jouw voordeur te hangen. 

Kies een passende maat voor bij jouw voordeur

Elke voordeur is anders, elke entree is anders. Sommigen hebben een appartement in een complex, anderen hebben een kleine voortuin en weer anderen hebben een hele oprit. Een passende maat is dus afhankelijk van wat je wilt bereiken en hoe jouw entree eruitziet. Je kan gaan voor een klein naambordje voor de voordeur waarop alleen de cijfers zichtbaar zijn, of juist een grote plaat met meer informatie. Ook op het gebied van maat ben je eigenlijk niet beperkt, behalve wat je kwijt kan bij de voordeur. Je kan ervoor kiezen om hem op de voordeur te hangen, maar ook ernaast wat gebruikelijker is. Let er dan wel goed op dat er voldoende ruimte is om het formaat naambord voor de voordeur dat je voor ogen hebt op te hangen. 

Kies het materiaal dat bij jou past voor jouw naambord voor de voordeur

Als je een naambord voor de voordeur gaat aanschaffen, dan is er ook keuze uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen kwaliteiten en bijbehorend prijskaartje. Kies bijvoorbeeld uit RVS, plexiglas, hout, acryl, leisteen, aluminium, emaille, kunststof of messing. Wil je voor een duurzaam exemplaar gaan? Dan zijn messing en emaille de juiste keuze. Deze materialen zijn bijna onverwoestbaar, maar het zijn ook de duurdere materialen. Ga je liever voor een naambordje voor een kleiner budget? Kies dan bijvoorbeeld voor kunststof, plexiglas of hout. 

Een naambord voor de voordeur kan je dus zo persoonlijk en uniek maken als je zelf wilt. Je hebt, los van de verplichte cijferaanduiding, de vrije hand. Je kan zelf bepalen wat je erop zet, in welk lettertype, het materiaalsoort en het formaat. Let goed op wat bij jouw entree past én wat je wilt uitstralen aan je bezoekers. Die combinatie maakt jouw unieke naambordje die er waarschijnlijk jaren zal hangen en jouw bezoekers verwelkomt.