Notaris bij het kopen van een huis

Wanneer je een koophuis gaat kopen dan is het altijd nodig om een notaris te contacteren. Wanneer je het koopcontract hebt ondertekent, dan maakt de notaris de officiële documenten voor de overdracht op. Meer hierover in dit artikel.

Akte van levering

Om te beginnen stelt de notaris de akte van levering op. Met deze akte word jij officieel de eigenaar van de woning. Deze leveringsakte wordt gemaakt op basis van de eerder getekende koopakte. De notaris doet hier ook nog een onderzoek naar jouw achtergrond en die van de verkoper. In de akte die wordt opgesteld staat wie de eigenaar van de woning en naar welke verdeling het huis is verdeeld.

Hypotheekakte

Veel mensen hebben een hypotheek nodig om een woning te kunnen financieren. Als dit het geval is dan gebruikt de notaris de financiële stukken van de geldverstrekker voor het opstellen van de hypotheekakte. In deze akte staan de afspraken die jij met je hypotheekverstrekker hebt gemaakt. Wanneer je deze afspraken niet na komt hebben ze het recht om je onderpand te verkopen.

De kosten

Helaas is een notaris niet. Meestal ben je rond de 1000-1500 euro kwijt voor het kopen van een huis. Echter verschilt dit enorm per notariskantoor. Ben je op zoek naar een goedkope notaris in Rotterdam? Neem dan zeker een kijkje op degoedkoopstenotaris.nl om de goedkoopste notaris in deze regio te vinden. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.