Tijd voor een nieuwe schutting? Kies het hout verstandig

De eerste lentestorm van 2021, Evert genaamd, heeft overal in het land voor ontzettend veel schade gezorgd. Dakpannen kapot, talloze ontwortelde bomen en omgewaaide schuttingen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je eigen schutting zich nu ook horizontaal in de tuin bevindt. De meest efficiënte oplossing: een nieuwe schutting plaatsen. En douglas balken vormen daar de perfecte basis voor.  

Douglas tuinhout

Er is een breed scala aan tuinhout op de markt verkrijgbaar: eikenhout, douglas hout, geïmpregneerd hout, vurenhout en ga zo maar door.  Maar douglas hout is toch wel de meest populaire houtsoort. Een van de redenen is dat deze houtsoort ontzettend duurzaam is: het hout gaat wel 15 jaar mee. Douglas balken zijn dan ook bij uitstek de perfecte keuze voor de basis van je schutting; wanneer je schutting goed gebouwd is, hoef je er dus voorlopig niet meer naar om te kijken. Daarnaast is douglas hout ook een hele harde houtsoort, wel een van de hardste van de Europese naaldhoutsoorten; je kan er dus ook wel van uitgaan dat je douglas schutting er eentje is die tegen een stootje (wind) kan.

Douglas hout laat zich nog eens ook goed behandelen; wanneer je ervoor kiest om het hout te behandelen met beits of impregneer kun je de originele kleur van het hout behouden: roodbruin-achtig. Wil je liever dat je schutting een blauw-grijze kleur heeft, dan kun je het hout het beste onbehandeld laten. Met de tijd zal het hout dan verkleuren naar een blauw-grijze tint.

Wil je meer weten over douglas hout, of tuinhout in het algemeen, kijk dan eens op https://www.houtdirect.nl/