Tips voor het vinden van een huis in Rotterdam

In Rotterdam worden huizen verkocht als broodjes en worden wachtlijsten langer en langer. Door de toenemende populariteit van de stad is het helaas niet zo makkelijk meer om een geschikte woning te vinden. Vaak wordt er overgeboden op de vraagprijs en voor starters die alleen willen gaan wonen is de zoektocht helemaal een ramp. Toch is het naast geluk hebben ook een kwestie van goed voorbereiden. Wij geven je hiervoor graag een aantal tips, waarmee jij hopelijk een leuk huisje scoort in Rotterdam!

Kopen of huren

Voordat je gericht op zoek kunt gaan naar een woning, is het handig om te weten of je moet zoeken naar een koop of huurwoning. Bedenk hierbij natuurlijk ook wat een huis maximaal mag kosten. Bij huurwoningen kun je er tegenwoordig vanuit gaan dat je midden in het centrum de hoofdprijs betaald. Hetzelfde geldt voor koopwoningen. Overweeg daarom dus andere woongebieden voor heel de stad. In de buitenwijken zul je zien dat de prijzen al een stuk lager liggen. Het is voor jezelf dus een afweging of je dit er voor over hebt of toch liever op een duurdere locatie wil wonen. In het laatste geval moet je er dus ook rekening mee houden dat het lastiger zal zijn om een huis te vinden en je geduld moet hebben.  

Goede voorbereiding

Het lijkt een open deur, maar goede voorbereiding is key. Dit houdt in dat je van te voren je financiën en benodigde papieren op orde hebt. Mocht je een huis vinden en je moet snel reageren, heb je in ieder geval alles al klaarliggen. Ook door vast uit te zoeken wat voor een hypotheek je kunt krijgen, kun je snel schakelen als het moment daar is. Als je niet goed weet wat jouw opties zijn wat betreft woningen die je kunt krijgen, kun je ook hulp inschakelen van een makelaar Rotterdam. Zij zullen vervolgens met je meekijken.