Trend: Verlichting in industriële stijl

industriele lampen

Als je van een minimalistische en moderne stijl houdt, zal deze trend je zeker over de streep trekken! Het industriële voorstel brengt veel elegantie, uniciteit en persoonlijkheid in elke omgeving. Kijk hier eens naar!

Hoewel de industriële stijl nu veel meer wordt gebruikt en verspreid, kwam hij in het midden van de jaren 50 en 70 op niet erg glamoureuze wijze op. In feite was dit een alternatief dat werd gevonden door Amerikanen die niet veel geld hadden om in dure huizen te investeren en uiteindelijk in industriële loodsen woonden zonder veel afwerking en structuur.

Op deze plaatsen waren de leidingen meestal zichtbaar, de muren rustiek afgewerkt en de meubels van hout. Maar tot onze verrassing werd dit een van de grootste trends van het decennium en een uitstekende optie voor wie houdt van een coole urban look.

industriele lampen

Verlichtingselementen in industriële stijl

Deze verlichting stijl is niet alleen zeer modern, maar ook zeer zuinig en gemakkelijk te reproduceren. Met buizen, pijpen, oude voorwerpen en veel creativiteit kunt je prachtige verlichting in jouw huis creëren met industriele lampen. Welk type rustieke armatuur je ook kiest, gebruik LED-lampen als je meer elektriciteit wilt besparen en de lichtefficiëntie wilt verhogen.

Je kunt kiezen voor retro gloeilampen als je jouw verlichting een vintage en artistiek tintje wilt geven. Ze hebben een ontwerp dat lijkt op gloeilampen, maar met alle technologie van LED-lampen en zonder het milieu op te warmen.

Combinatie van stijlen

Een ander klassiek element van deze stijl is de mengeling van indirecte en directe verlichting, aangezien de ene een gevoel van gezelligheid in de ruimte bevordert en de andere dient om de aandacht te vestigen op kunst of voorwerpen.

Ongetwijfeld zijn de gebrande cement muren of met zichtbare bakstenen ook kenmerken van deze stijl, evenals donkerder kleuren en houttinten. Blootliggende bedrading is ook een handelsmerk van deze trend.

Deze trend brengt minimalistische kenmerken samen, maar zit boordevol persoonlijkheid, je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten om de omgeving nog unieker te maken. Het is de moeite waard te bedenken dat industriele lampen kunnen worden gebruikt in een groot aantal omgevingen, van woningen tot restaurants, bedrijfsomgevingen, industrieën en winkels.