Verbouwen?

Ben jij van plan om binnenkort te gaan verbouwen? In de huidige maatschappij kan het vanwege covid-19 best lastig zijn. Het aantal mensen wat aan het verbouwen is gek genoeg in deze periode juist gestegen, vergeleken dezelfde maand vorig jaar. Dit is te verklaren! Doordat zoveel sectoren zo goed als stil liggen hebben mensen tijd over en zijn zij vaker thuis. Je ziet dan je woonkamer en denkt; dit is het ideale moment om toch maar eens een uitbouw te doen of om een nieuwe badkamer te nemen. Alleen vanuit de maatregelen die het kabinet hebben opgesteld kan het nog best lastig worden om die logistiek zo goed en veilig mogelijk te doen. Veel Nederlanders kunnen niet goed stil zitten en doordat je ook bijna nergens heen kan, besluiten veel mensen om (zelf) te gaan verbouwen. Mensen houden afgelopen jaar geld over, doordat ze bijvoorbeeld niet op zomervakantie konden en doordat de restaurants, bars en cafés al maanden dicht zijn. Om ervoor te zorgen dat ze minder belasting te hoeven betalen kiezen zij er dan liever voor om het geld in het huis te steken.

Soorten verbouwingen

Er zijn veel verschillende soorten verbouwingen te bedenken, maar het hangt natuurlijk van de situatie af wat wel en niet mogelijk is. De drie ‘hoofd’ soorten zijn: (bron: Hypotheek24)

  • Het huis mooier maken, door bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer te nemen. Hierdoor kan je je woning helemaal naar jouw stijl en smaak maken. Deze verbouwing zal daarom waarschijnlijk niet voor kunnen zorgen dat je woning in waarde stijgt. Nou is het wel een plus punt als er bijvoorbeeld al moderne apparatuur aanwezig is in de keuken.
  • Je huis vergroten, door een uitbouw of andere mogelijkheden. Veel mensen ‘groeien’ op een gegeven moment uit hun huis en het bouwen van een uitbouw kan je veel extra woonoppervlakte bieden. Een groot voordeel is ook dat door deze verbouwing de waarde van je huis stijgt.
  • Verduurzamen. Dit kun je doen door je huis (beter) te isoleren of zonnepanelen te laten leggen. Veel huizen zijn verouderd en verbruiken daarom redelijk veel energie en gas. Je kunt op je maandelijkse kosten besparen door dit aan te pakken tijdens een verbouwing.

Financiering

Een verbouwing kost vaak redelijk veel geld. Je ziet steeds vaker dat mensen hun hypotheek verhogen, omdat de rentekosten momenteel toch bijna niks zijn. En op deze manier kunnen zij hun verbouwing betalen. Wil jij dit ook gaan toepassen? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden aan een hypotheekadviseur hij of zij kan jou dan advies op maat geven.