Verdenking van een cv-lekkage? Onderneem snel actie

lekdetectie Amsterdam

Lekkages behoren ongetwijfeld tot de meest verafschuwde mankementen die je in huis kunt hebben. Een lekkage is namelijk ook altijd twee problemen in één klap: het lek zelf en de schade die het vocht of het water veroorzaakt. Hoe het ook zij, het is altijd belangrijk zo snel mogelijk het lek te vinden (iets dat door inzet van een goed lekdetectie Amsterdam geen probleem is) en te dichten. Zo voorkom je dat er nog meer vochtschade en mogelijk schimmelvorming ontstaat. Een groot deel van de lekkages in Nederlandse woningen betreft op welke manier dan ook cv-lekkages. Dit houdt in dat er een lek is ontstaan aan of bij een van de componenten van het centrale verwarmingssysteem van je woning. Lees hieronder welke plekken dat zijn, zodat je weet waar je soms even een extra inspectie kunt uitvoeren. 

lekdetectie Amsterdam

Op deze plekken kan een cv-lekkage tot uiting komen

Wanneer je een cv-lekkage hebt, dan zie je in, bij of rond (een van) de volgende locaties vochtplekken opkomen in de leiding of in een muur, of zie je plasjes water op de grond verschijnen: 

  • De cv-ketel zelf.
  • Alle leidingen die direct of indirect met de ketel zijn verbonden.
  • De radiatoren.
  • Het expansievat.
  • De ingebouwde boiler.
  • De eventueel aanwezige vloerverwarming.

Een andere manier om te ontdekken dat je jammer genoeg met cv-lekkage te maken hebt is doordat de waterdruk in je cv-ketel telkens veel sneller dan gebruikelijk omlaag gaat.