Verschillende kunst voor in huis

Panelen op maat

Wanneer je een mooi kantoorpand of een woning bezit is het leuk om helemaal eigen te maken door middel van kunst en decoraties. Tegenwoordig zie je steeds meer soorten kunst van steeds meer verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan kunst gemaakt van houten panelen of van afval. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Er bestaat hele kleurrijke kunst of juist hele neutrale, zelfs kleurloze kunst. Digitaal of juist fysiek. Je kunt met een beetje creativiteit zelf wat moois maken of juist iemand inhuren. Hoe dan ook, kunst zorgt voor karakter en een persoonlijke manier van decoreren. Kunst spreekt voor de ruimte. 

Op zoek naar meer kleur

Het komt steeds vaker voor wanneer je een ruimte inloopt dat kleur lijkt te ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan nieuwbouw waarbij de standaard houten panelen en witte muren zijn. Dit is natuurlijk erg mooi en moet juist gezien worden als een goede kans om jouw geliefde kunstwerk beter uit te laten komen. Je kunt bijvoorbeeld een mooi en vooral kleurrijk schilderij ophangen. Deze zal met de neutrale ruimte extra opvallen. Je kunt het ook zoeken in opvallende lampen of juist grote aardewerken vazen. Door de neutrale ruimte komen de voorwerpen juist veel beter tot hun recht. Wanneer je kinderen in huis hebt kun je een verzameling van hun mooiste knutselwerkjes in een mooie lijst doen.

Toch liever neutraliteit

Niet iedereen is natuurlijk op zoek naar meer kleur. Misschien heb je juist bewust gekozen voor natuurlijke en rustige tinten in huis en wil je deze absoluut niet laten verstoren. In dit geval kun je het beste op zoek naar bijvoorbeeld houten kunstwerken. Deze passen over het algemeen prachtig bij een houten vloer en gaan makkelijk in de ruimte op. Verder kun je het net als bij houten kunstwerken het beste zoeken in reliëf en patronen. Dit kan nog steeds adembenemend mooi zijn zonder de directe en enige aandacht te vragen van de rest van de ruimte. Kortom zijn er dus eindeloos veel mogelijkheden om jou kamer sprekender te maken, zelfs als je dit zonder kleur wilt doen.