Waar moet je op letten bij de aanschaf van antislip tape?

Mature Man Sitting On Staircase After Slip And Fall Accident

Als je je trap net geschilderd hebt of geschuurd hebt, kan deze erg glad zijn. Met antislip tape verander je jouw trap makkelijk in een antislip trap. Antislip tape is een ideale oplossing om uitglijden te voorkomen. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van antislip tape?

Wat voor soorten heb je?

Er zijn heel wat verschillende soorten en uitvoeringen waar je uit kan kiezen als je op zoek bent naar antislip tape. de soorten zijn onder te verdelen in de volgende categorieen:

  • Antislip tape korrel
  • Antislip tape vinyl
  • Antislip tape signaal
  • Antislip tape pvc-elastomeer   

De korrel variant is te vergelijken met schuurpapier en is samengesteld uit een soort plakband met verschillende soorten korrels. De vinyl versie heeft een kunststof/pvc ondergrond. Deze variant is goed toe te passen voor binnenruimtes zoals de badkamer of sauna.

De antislip tape met signaal is de meest sterke tape. De signaal tape is een perfecte tape voor buiten situaties zoals bedrijfsterreinen, fabriekshallen, werkplekken, natte en gladde traptreden, afstapjes etc daar waar veel mensen lopen en waar extreme situaties kunnen plaatsvinden. Tot slot hebben we nog de tape met pvc-elastomeer. Deze tape is een samenstelling van rubber en elastomeer en is goed toe te passen in het hele huis.

Deze soorten zorgen allemaal voor een optimale veiligheid voor de juiste ruimte. Let ook goed op de afmetingen en de manier waarop deze bevestigd moeten worden op de trap of in de badkamer.

(Bron: antislipstrip.nl)