Wat je nodig hebt om een jaga radiator te schilderen?

Voordat je begint met het verven van je jaga radiator moet je het eerst goed schoonmaken. Een radiator wordt, net zoals alle andere dingen in je huis na verloop van tijd vies. Voor radiatoren ziet dit er niet alleen vies uit. Maar een radiator zal ook minder effectief zijn in zijn werking. 

Dit heb je nodig om je radiator te verven

  • Oude lakens of kranten of iets anders om uw vloer tegen verf te beschermen
  • Schuurpapier
  • Radiatorverf (in blik of bus) in kleur naar keuze
  • Radiator primer
  • Kwasten

Als je je leidingen schildert of je radiator niet van de muur haalt, leg dan een groot vel extra karton (of iets dergelijks) tussen de radiator en de muur. Omdat radiatoren vaak heel dicht op elkaar staan.

Stappenplan om een radiator te verven:

1. Schakel de radiator uit en ventileer de kamer

Wacht tot het steenkoud is, zodat je verf niet druipt. En zorg er ook voor dat je kamer goed geventileerd is voordat je gaat schilderen. 

2. Maak de omgeving van de radiator schoon

Stofzuig rond de radiator om los stof, haar en alles dat in de verf kan blijven plakken, te verwijderen. Leg dan alles wat je bij de hand hebt neer om druipende en spattende verf op te vangen. 

3. Reinig de radiator en schuur klontjes verf en roest weg

Het doel is om alle klontjes verf, roest en alles dat verflagen ongelijk maakt te verwijderen. 

4. Prime de radiator

Prime de radiator met een gelijkmatige laag. Dit zorgt voor een nieuw oppervlak waarop verf zich kan hechten. Het is snel gedaan om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke resultaten krijgt. 

5. Verf de radiator

Zorg ervoor dat je in dezelfde richting schildert als eventuele groeven en voorkom dat je jouw kwast ‘overbelast’, wat betekent dat je er teveel verf op moet aanbrengen; wat resulteert in druipen en klonten. 

6. Extra laag aanbrengen

Ontspan en wacht tot de verf droog is. Het is mogelijk dat je radiator na het drogen nog een verflaag nodig heeft. Dat kun je zelf het beste bepalen.

Bron: www.radiatorendiscounter.nl