Welke materialen voor een eenpersoons dekbed

Wanneer er over comfort gesproken wordt zullen de meningen wel van elkaar verschillen. Dat mag geen probleem zijn bij eenpersoons dekbed uitkiezen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van verschillende materialen en hebben die elk weer aparte eigenschappen. Voor een eenpersoons dekbed geldt het verder ook dat die hygiënisch moet zijn in het gebruik en eenvoudig wasbaar.

Natuurlijke vezels geven een grote mate van comfort

Een eenpersoons dekbed vervaardigd uit katoen en met een donzen vulling houdt het lichaam lekker warm en heeft goede vochtregulerende eigenschappen. Ook in de zomer zal zo een eenpersoons dekbed zonder probleem gebruikt kunnen worden. Dekbedden gevuld met wol bieden eveneens deze voordelen. Er is natuurlijk ook een keerzijde aan. Zo is het niet eenvoudig om zo een eenpersoons dekbed te reinigen. Het regelmatig reinigen mag niet achterwege worden gelaten omdat de kans anders groot is dat stofmijten, bacteriën en schimmels zich in het dekbed gaan verspreiden. Dat zal niet alleen afbraak doen aan het geboden comfort, maar zorgt het voor een serieus gezondheidsrisico. Het gebruik van synthetische materialen is daarom ook aan het toenemen en is het goed om op de hoogte zijn wat ze allemaal te bieden hebben.

Eenvoudig schoon te houden

Synthetisch materiaal als polyester houdt geen vocht vast en zal een eenpersoons dekbed hieruit vervaardigd dus snel drogen. Al binnen een dag is het zo ver en kan het dekbed weer gebruikt worden. Een extra eenpersoons dekbed bij de hand hebben hoeft dus zelfs niet. Opmaken van het bed is gauw gedaan omdat het dekbed licht is en zich met alle gemak laat vouwen. Bovendien ziet het er altijd keurig uit omdat het materiaal kreukvrij is. Wanneer het er dus op aankomt om een eenpersoons dekbed te kiezen die niet alleen comfortabel is voor alle seizoenen, maar bovendien hygiënisch in gebruik, zal polyester wel de voorkeur mogen genieten.