Zo laat je je kleding goed drogen in de koudere maanden

De winter in Nederland komt steeds dichterbij. Dit betekent dat het nooit mogelijk is om kleding in de open lucht te drogen. Niet iedereen heeft een wasdroger in huis. Het is veel goedkoper om een ​​droogrek te kopen. Op koude winter- of regenachtige dagen is het moeilijk om kleding binnenshuis te drogen. Hier zijn enkele tips en trucs voor het drogen van kleding op de beste droogrekken in de winter.

Hang geen kleren in de woonkamer of in de slaapkamer

In de winter ligt het voor de hand om de kleding ergens binnen te laten drogen. Het is handig om vooraf preventieve maatregelen te nemen tegen allergische reacties, schimmels en andere soorten schimmels. Daarom moet u uw kleding niet drogen in ruimtes die door u of andere gezinsleden worden bezocht. De meest effectieve manier is om het droogrek op een plek te plaatsen die minder tijd in beslag neemt, zoals een badkamer, keuken, hal/gang of logeerkamer.

Laat de was nogmaals centrifugeren

Ik bedoel niet dat je je kleren twee keer in de wasmachine moet wassen. Het roteren van de kleding kan ervoor zorgen dat het vochtgehalte van de kleding iets lager wordt. Jeans, handdoeken, beddengoed, enz. kunnen een extra omwenteling weerstaan. Meestal is het handig om vooraf de wasvoorschriften goed door te lezen.

Het droogrek op de juiste plaats neerzetten

Eerder werd er kort op gewezen dat je moet bedenken in welke ruimte het droogrek komt te staan, maar het is ook belangrijk om te kijken waar het droogrek in de ruimte komt te staan. Het is het beste om hem op de warmste plek in de kamer te plaatsen, zoals bij een raam, waar zonlicht en warm licht door of in de buurt van de radiator komen.

Voor het meest ideale droogrek kijk je op de website van Massamarkt. Er zijn veel soorten droogrekken en elk gezin heeft wel een droogrek.